htc wildfire official malaysia update android 2.2 froyo

kepada pemilik htc wildfire di malaysia yang masih belum menerima update (FOTA) disini saya akan memberi alamat web yang menyediakan update secara manual. Perlu diingatkan supaya anda membuat backup file sebelum membuat update tersebut. link ini saya dapat daripada pengedar sah htc iaitu SIS distribution, tetapi jika anda tidak yakin dengan link yang saya beri ini ataupun tidak ada komputer dirumah anda bolehlah pergi sendiri ke SIS untuk membuat update secara manual. perlu diingatkan bawa bersama anda resit pembelian.
mula mula anda perlu memuatturun aplikasi di alamat web ini http://www.sendspace.com/file/0mkami .
seterusnya sambungkan htc wildfire anda di pc dan buka aplikasi tersebut. ikut apa yang aplikasi itu suruh anda buat (tak banyak tekan o.k dan yes pun). upgrade hanya mengambil masa 7 hingga 10 minit sahaja.
perlu diingatkan link upgrade ini diberi kapada saya oleh SIS cutomer support, jadi warranty tidak akan hilang. Kredit tolong beri kepada SIS cutomer support.

HTC WILDFIRE UPDATE ANDROID 2.2 FROYO.

Baru baru ini htc ada mengumumkan wildfire akan menerima update untuk android 2.2 froyo di Malaysia. Rasanya ramai lagi yang masih belum menerima update lagi. Jangan risau kerana ada alternative lain selain dari update through smartphone. Anda boleh update secara manual melalui downloads. Muat turun ini adalah firmware daripada htc sendiri dan bukannya secara modified seperti yang terdapat di kebanyakkan laman web ataupun forum... Anda hanya perlu call htc centre untuk mendapatkan link tersebut. Untuk pertanyaan anda boleh komen di ruang yang disediakan...
Published with Blogger-droid v1.6.5
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...